Pasakų parkas

„Pasakų parkas“ buvo įkurtas 1986 m., o atidarytas 1987 m. gegužės 26 d. Parko projekto autorius – kraštovaizdžio architektas Romualdas Jurgilis. Įrengus parką, buvo pakeistas ankstesnis prie parko esančios stotelės pavadinimas („Žiedas“) į „Pasakų parkas“.

1987 m. parkas buvo papuoštas medinėmis pasakų motyvų bei mitologinėmis statulomis. Parkas pretendavo tapti viena pagrindinių miesto žaliųjų oazių. Netrukus po atidarymo parkas buvo prišiukšlintas, vandalai suniokojo medines parko dekoracijas. Parkas tapo apleistas. Jame suvešėjo neprižiūrima žaluma, įsikūrė benamiai. Jis tapo nesaugia ir net pavojinga vieta. Vaikų pamėgtame parke buvo įvykdytas ne vienas sunkus nusikaltimas, siautėjo net maniakas. Bendradarbiaujant su policijos komisariatu, vienu metu parke budėjo raitoji policija. Savivaldybės pagalba buvo atnaujinti suoliukai, kortų mėgėjams buvo įrengta stoginė.

2003 m. Mokytojų namų direktorė Zita Žepnickienė, tuometinė Karoliniškių seniūnė Danutė Bekintienė, Lazdynų seniūnas Algis Strelčiūnas ir Vilniaus savivaldybės atstovai Pasakų parke įgyvendino iniciatyvą „Atgaivinkime Pasakų parką!“. Jos metu buvo surinktos ir išvežtos tonos šiukšlių, išretinti medžiai, sutvarkyti suoliukai, šiukšliadėžės, laiptai, iššluotas parkas.

2004 m. Pasakų parke Karoliniškių seniūnija surengė Joninių šventę bei koncertą. Jame pasirodė ir Stasys Povilaitis.

2005–2008 m. paskutinį gegužės sekmadienį Pasakų parke vykdavo tradicinė sekmadienio šventė.

2013 m. UAB „Vilniaus vandenys“ kirto medžius, tvarkydami plotus, esančius nuotekų tinklų apsaugos zonose.

Informaciją parengė:

Augustė Juodėnaitė

Informaciniai šaltiniai:

  1. Pasakų parkas. 
  2. Pasakų parkas anksčiau ir dabar. 

Leave a Reply