Kūrybinių industrijų centras

Kūrybinių industrijų centras “Pakrantė” yra įsikūręs atokiau nuo miesto šurmulio, iš vienos pusės supamas Valakampių miško, iš kitos – Neries ir jos paplūdimio.

Modernaus dizaino ir draugišką gamtai pastatą sukūrė architekto Audriaus Ambraso biuras. Kurortinė, jauki aplinka ir meno kūrimo paslaptingumas buvo pagrindinės inspiracijos pastato architektūrai. Medžio apdaila vizualiai maskuoja pastatą pušyne, o vienintelė anga akliname pagrindiniame fasade masina lankytoją tarsi pro rakto skylutę pažvelgti į menininkų pasaulį.

Pirmąjame aukšte išmintingai ir funkcionaliai suprojektuotos viešos erdvės kviečia užsukti į universalią parodų salę bei skaityklą. Serpantininiu pandusu nusileidę į rūsį rasite plušančius menininkus, su kuriais vėliau pakilsite į mansardinį aukštą – baltas ir jaukias pušies mediena kvepiančias jų rezidencijas, o iš antrojo aukšto koridoriaus atvirais laiptais akimirksniu galėsite nusileisti tiesiai į Valakampių lankas.

Gyvenimas Pakrantėje niekada nestovi vietoje: Pakrantės klubo susitikimai ir paskaitos pristato aktualias kūrybos praktikas, lavina vizualiosios kalbos pojūtį ir gilina meno žinias, o čia pat esanti galerija leidžia mėgautis profesionaliai organizuojamais renginiais ir tarptautiniu mastu pripažintų menininkų kūrybos teikiamomis patirtimis. Hub’o bendruomenės dalyviai vysto individualius projektus, o kūrybinių platformų komandos realizuoja modernias kultūros idėjas.

Kūrybinių industrijų centro „Pakrantė“ pastate yra įsikūrusi Rupert rezidencijų programa skirta Lietuvos ir užsienio kūrėjams: menininkams, rašytojams, kuratoriams, kultūros vadybininkams ir akademikams, kuriems suteikiama galimybė gyventi ir dirbti Vilniuje, įgyvendinant individualius projektus ir įsitraukiant į vietinę kultūrinę sceną. Veikianti paraleliai Rupert edukacinei, parodų ir viešajai programai, rezidencijų programa leidžia bendradarbiauti su dalyviais ir mentoriais iš įvairių kultūros sferų, tuo pačiu dalyvaujant pasižymėjusių kuratorių, menininkų ir mąstytojų vedamose paskaitose ir kūrybinėse dirbtuvėse.

Informacijos šaltiniai:

  1. Apie.
  2. Kūrybinių industrijų centras Pakrantė.
  3. Pakrantė – kūrybinių industrijų centras.
  4. Rupert.

Leave a Reply