Piešinys ant pastato sienos

2015 m. rugpjūčio 27 d. pirmasis festivalio „Vilnius Street Art“ užbaigtas italo menininko Millo, kurio tikrasis vardas yra Frančeskas Kamilis Džiordžinas (Francesco Camillo Giorgino) darbas, piešinys (dydis: 1735 x 2598 x 599) ant pastato Pylimo g. 56 sienos (priešais Halės turgų). Tai trečiasis tarptautinis gatvės meno festivalis vykęs 2015 m. rugpjūčio 19 d. – rugsėjo 23 d. Stoties rajone, kuriam šį menininką rekomendavo Italijoje, Gaetos mieste, vykstantis gatvės meno festivalis „Memorie Urbane“.

Pagal partnerystės tarp Vilniaus festivalio ir Italijoje vykstančio gatvės meno festivalio „Memorie Urbane“ programą į Lietuvą atvykusio menininko piešinys tapo išskirtinis, nes  tai yra pirmasis menininko piešinys įkomponuojantis architektūrinius elementus. Anot festivalio organizatorės Ūlos Ambrasaitės italo Millo tapybos darbai dažniausiai būdavo labai monochromiški, įtraukiantys vos vieną ar dvi ryškesnes spalvas ir tapyti ant lygių, jokių architektūrinių elementų neturinčių sienų. Tad jo darbas Vilniuje išskirtinis visame gatvės meno pasaulio kontekste – tai pirmasis piešinys, į kurio kompoziciją šis menininkas įtraukė langus, sieną dalijantį kampą ir kitus, menininko darbams nebūdingus, sienos architektūrinius elementus. Anot piešinio autoriaus ši siena žymi naują jo kūrybos etapo pradžią.

Priešais Halės turgų esanti pastato siena su Millo darbu sulaukė daug teigiamų atsiliepimų iš praeivių ir socialinių tinklų vartotojų. Lietuviškojo ir itališkojo festivalių partnerystė leido sustiprinti festivalio Vilniuje meninę programą ir padėti pasauliui atrasti talentingus lietuvių gatvės menininkus, nes vykusiame „Memorie Urbane“ dalyvavo jaunas, bet labai perspektyvus menininkas Adomas Žudys. Festivalio metu pastatų sienas papuošė ir daugiau kitų menininkų kūrinių visame Vilniuje.

Informacijos šaltiniai:

  1. Halės turgaus lankytojus linksmina nutapyta namo siena
  2. Prie Halės turgaus jau baigtas pirmasis festivalio „Vilnius Street Art“ menininkų darbas
  3. Prie Halės turgaus jau baigtas pirmasis „Vilnius street art“ menininkų darbas
  4. Vilnius Street Art
  5. „Vilnius Street Art“ sutrauks pasaulyje garsius gatvės menininkus

Leave a Reply